44e Eemnesser Polderloop

Op zondag 7 april a.s. staat onze polder open voor elke sportieveling, die in actie wil komen voor Friersdale. De KPJ-Eemnes organiseert die dag voor de 44e keer de Eemnesser Polderloop. Een gezellig evenement voor jong en oud. Tussen 12.00 en 12.45 uur kan men zich inschrijven op De Deel, Wakkerendijk 162. Het startschot zal klinken om 13.00 uur aan het begin van de Jonge Jaapeweg in de polder. 

Organisatie 

Hardlopers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en 15 km. De drie snelsten op elke afstand ontvangen een fraaie beker, zowel bij de dames als bij de heren. Ook de jongste loper krijgt een beker! Voor de winnaars op de 15 km zijn er wisseltrofeeën. Kinderen t/m 12 jaar kunnen alleen meedoen aan de 5 km. Ook bij de meisjes en jongens is er een beker voor de drie snelsten. Naast de prestatieloop is er een wandeltocht over 5 km voor iedereen, die van de mooie Eemnesser polder wil genieten! 

Geld voor Friersdale 

De opbrengst van deze Polderloop gaat naar het Zuid-Afrikaanse Friersdale, waar pater Van Wegen vele jaren werkzaam was. Naast het inschrijfgeld gaat ook een deel van de baropbrengst van De Deel naar Friersdale. Wie niet meeloopt, kan dus ook iets voor het goede doel doen door de lopers aan te moedigen en een drankje op De Deel te gebruiken. Het geld dat deze Polderloop opbrengt , zal gebruikt worden voor de aanschaf van zonnepanelen voor het kinderhuis in Friersdale. 

Inschrijfgeld 

Voor het inschrijven moet iedereen zich melden op De Deel. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €5,- en iedereen, die ouder is betaalt €8,-. De prijsuitreiking zal om 15.00 uur plaatsvinden op De Deel. Iedereen is daar van harte welkom.

Dit jaar zal de 44e editie van de Polderloop plaatsvinden op zondag 7 april a.s. Vanaf 12:00 begint het inschrijven bij Zaalverhuur De Deel Eemnes en om 13:00 zal het startschot plaatsvinden.

Je kan kiezen tussen verschillen afstanden van 5, 10 en 15 km. Ook kan je als recreant het 5 km rondje lopen.

Elke opbrengst die wij maken gaat naar het dorpje Friersdale in Eemnes waar dit jaar het geld gebruikt zal worden voor zonnepanelen project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *